Elektronica winkel Hoevelaken Vathorst

Electro World Weterings ziet de toekomst uiterst positief

Sinds enkele jaren is Berry Weterings eigenaar van Electro World Weterings in Hoevelaken. Hij nam de zaak over van zijn ouders die het bedrijf 43 jaar geleden oprichtten. Een familiebedrijf dus.

“Ik werd gekneed door mijn vader”, vertelt Weterings. “Het ondernemer zijn is me met de paplepel ingegoten. Mijn vader leerde me onder meer hoe je hoort om te gaan met de klant.” Na het voltooien van zijn studie wilde de jonge Weterings maar één ding: het bedrijf in.

Met ondernemers van de oudere generatie signaleert Weterings verschillen. Zij handelden als solist en riskeerden daarmee het risico om blind te worden voor nieuwe mogelijkheden en innovaties. “Gelukkig heb ikzelf meer contact met collega’s. Regelmatig hebben we overleg als collega’s van onze eigen formulier Electro World. Daar leren we veel van.”

Een onderwerp tijdens zo’n overleg kan bijvoorbeeld de winkelprijs zijn in vergelijking met de prijs die op internet geldt. “Deze prijzen moeten gelijk getrokken worden”, vindt Weterings. “De keerzijde is dat de koper op internet dan voor iedere vorm van dienstverlening moet betalen, zoals de installatie van het gekochte apparaat. Want tijd is geld.”

De voordelen voor de koper in de fysieke winkel zijn groot, vervolgt Weterings. Naast dienstverlening is ook de eigen technische dienst van Electro World een pluspunt. “Na een telefoontje van de klant staan onze goed opgeleide technici meestal nog dezelfde dag op de stoep. Voorrijkosten en reparatiekosten zijn lager. De koper in de webshop die een beroep op ons doet, moet langer wachten en betaalt meer”, verduidelijkt Weterings.

Eigenaar Weterings heeft nog iets extra’s te bieden. Dit jaar volgde hij een opleiding ElectroStylist. Hij vertelt: “Op het gebied van tv, geluid en wifi-netwerk zijn er zoveel mogelijkheden dat je al gauw door de bomen het bos niet meer ziet. Ik leerde om al tijdens de bouw of verbouw van een huis alle voorbereidingen te treffen voor het latere gebruik van apparatuur. In een persoonlijk advies leg ik vast wat de mogelijkheden zijn. Ook teken ik een bestek ten behoeve van de aannemer.”

Weterings ziet de toekomst van zijn bedrijf uiterst positief. “Een lastige tijd ligt achter ons, met een lange crisis en een heftige concurrentie. Maar sinds dit jaar is de klant positiever gestemd. Vanaf het begin van de zomer is een drukte in de winkel ingezet die niet ophoudt. Ik ben er echt van overtuigd dat we uit het dal zijn.”

 

 

Gepubliceerd in “Ondernemer in Beeld Utrecht”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.