• ElectroStyling specialist | Smart Home | Vathorst Hoevelaken

Smart Home – Meer dan alleen verlichting

Steeds meer producten communiceren met elkaar via het (draadloze) netwerk, deze producten kunnen worden bestuurd door de smartphone en tablet.

Weterings is ElectroStylist en als zodanig aangesloten bij het netwerk van ElectroStylisten in het hele land. Samen met Rudirick de Jong heeft Berry Weterings vorig jaar nog een informatiedag (Smart Living Experience) in Hoevelaken opgezet voor geinteresseerden in de mogelijkheden van een Smart Home. Want een smart interieur wordt namelijk steeds toegankelijker voor iedereen.

Maar waar begint het met een Smart Home? Wat zou het huis allemaal moeten kunnen om de bewoners te ontzorgen? Berry: ,,Het slim combineren van verlichting, video, audio, computer- en mobiele technologie, huishoudelektronica, domotica en beveiliging gecombineerd met een sterk oog voor stijl, interieur en leefcomfort zorgt absoluut voor meer gemak. Wij geven deskundig advies om huizen slimmer, zuiniger en makkelijker te maken.”

Net alsof je thuis bent

De illusie creëren dat er iemand thuis is terwijl er in werkelijkheid niemand is? Daar hoef je geen Hans Klok voor te zijn. Smart technologie kan je het goochelwerk met tijdschakelaars uit handen nemen. Smart verlichting kan, wanneer deze goed is ingesteld, een heel natuurlijk patroon van in- en uitschakelen van lampen laten zien. Er zijn echter nog veel meer manieren voor een aanwezigheidssimulatie wanneer je niet thuis bent. Erg handig bij een langdurige afwezigheid zoals een vakantie. Maar ook gewoon wanneer je een lang weekend weggaat.

In een smart home zijn tegenwoordig ontelbare mogelijkheden voor aanwezigheidssimulatie. Als je bijvoorbeeld smart gordijnen hebt, kun je deze zo instellen dat ze open en dicht gaan bij het licht en donker worden. Ook kun je kan je je muziekinstallatie zo instellen, dat die op gezette tijden  automatisch muziek gaat afspelen. Of zelfs geluiden van mensen of dieren simuleert (blaffende honden). Je verlichting volgt een patroon dat lijkt op jouw leven. ’s Ochtends gaan de lampen aan in de slaapkamer, dan in de woonkamer, tussendoor een keer in de badkamer. Overdag blaft de hond een keer. Of er speelt zachtjes muziek. ’s Avond volgt het verlichtingspatroon de tegengestelde volgorde.