Electroworld Weterings | Elektronica winkel Hoevelaken Vathorst

2012 Wordt het jubileumjaar van Electro World Weterings

In november 2012 aanstaande bestaat het Electro World Weterings veertig jaar. Een jubileumjaar. Maar zover is het nog niet. Onlangs is het bedrijf verhuisd naar het voormalige pand van de Rabobank in Hoevelaken.

Het is de vader van huidige eigenaar Berry Weterings, Pierre, die met kleine huishoudelijke artikelen, wat witgoed en een paar televisies begon bij zijn vader in een deel van de sigarenwinkel op het Neptunusplein in Amersfoort. Hij repareerde altijd al, in loondienst, Philips apparatuur. Maar hij wilde graag iets voor zichzelf beginnen. Samen met zijn vrouw, welteverstaan.

Telkens als de tijd zich aandiende werd er op hetzelfde Neptunusplein verhuisd. Ruim dertien jaar geleden werd de winkel van de Familie Van Putten in Hoevelaken overgenomen. En in 2000 sloten de deuren van de winkel in Amersfoort. In Hoevelaken had de familie Weterings het naar hun zin. Ook zoon Berry is na afstuderen werkzaam in de winkel. Afgelopen jaar heeft hij ook officieel de leiding van het bedrijf overgenomen van zijn vader. Vader Pierre komt overigens nog vaak in de winkel al was het maar om de “papa-dag” van Berry over te nemen.

Verhuizing

Met de verhuizing het grotere pand, kan Weterings meer apparatuur presenteren. “Geen hokjes en hoekjes meer, maar ruim en overzichtelijk. In een oogopslag kunnen we de winkel overzien.”

Doordat Weterings qua oppervlakte is verdubbeld, hebben ze een zogenaamd Miele Innovation Centre kunnen inrichten. “Dat geeft ons de mogelijkheid om de veelzijdige Miele keukenapparaten op een unieke en inspirerende manier aan onze bezoekers te presenteren. Het is dé plek waar u het keukenleven van Miele als nooit tevoren kunt ervaren. Daarom worden hier ook regelmatig demonstraties verzorgd.”

Inbouwapparatuur

Sinds begin december is er ook een keuken opgesteld met Bosch inbouwapparatuur. “We hadden altijd al de mogelijkheid om inbouwapparatuur te verkopen, maar konden nooit iets laten zien. Met deze opstelling kunnen wij dat wel. Vaatwasmachine, koffiezetapparaat of magnetron, met name Bosch en Miele, maar ook andere merken. Het is allemaal mogelijk, want iedereen heeft tegenwoordig inbouwapparatuur. Wanneer er een apparaat kapot is, is het eenvoudiger een nieuwe aan te schaffen. Men gaat niet zo snel naar een keukenleverancier, maar eerder naar een wit- en/of bruingoedwinkel, zoals wij. We kunnen bijna alles leveren, maar hebben niet alle merken staan.”

 

 

Dit artikel is gepubliceerd in De Stad Nijkerk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.